Общество | 12 Мая, 2023

Дунайське пароплавство відновлює морський флот для експорту української аграрної продукції

Свежие новости: Дунайське пароплавство відновлює морський флот для експорту української аграрної продукції

«Українське дунайське пароплавство» (УДП) відновлює морський суховантажний флот для експорту української агарної продукції.

Перше судно морського флоту відправили на ремонт, повідомив генеральний директор «Українського Дунайського пароплавства» (УДП) Дмитро Москаленко.

За його словами, морські судна є найбільш затребуваними на Дунаї для експорту агропродукції.

Дмитро Москаленко також розповів, що для відновлення морського флоту УДП повернуло судна, які раніше перебували у чартері.

— Договори фрахтування, укладені за минулого керівництва, відверто суперечили інтересам пароплавства. Судна фактично «вбивалися», пароплавство отримувало мізерні суми, – пояснив гендиректор УДП.

Тепер повернуті судна пройдуть ремонт. Зараз на доковий ремонт стало «Вилково». 

— Це універсальне суховантажне судно, призначене для перевезення генеральних, навалочних вантажів різної номенклатури, зерна, контейнерів, – додав Дмитро Москаленко.

За словами гендиректора УДП, чистий дохід пароплавства за шість років оренди «Вилково» не перекрив навіть вартості його відновлення.

Його збудували на замовлення УДП на португальській корабельні Віана ду Каштелу. Усього таких суден — шість.

Державний прапор на ньому підняли 8 липня 1993 року. У грудні 2008 року «Вилково» заарештували у грецькому порту Псахна за багаторічні борги перед місцевими компаніями. Звільнили його через два роки.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты