Политика | 22 Августа, 2022

«Дуже бояться партизанів», — ізраїльський офіцер розповів, як поводяться окупанти у Херсоні та Новій Каховці

Свежие новости: «Дуже бояться партизанів», — ізраїльський офіцер розповів, як поводяться окупанти у Херсоні та Новій Каховці

Військовий оглядач та офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін розповів, як поводяться російські окупанти у Херсоні та Новій Каховці.

— Вони дуже бояться. На це вказує той момент, що коли комендантська година, вони вночі їздять у повній темряві на броні. І якщо десь найменше шарудіння в кущах, вони пускають автоматну чергу відразу. Тобто вночі чути стрільбу легкої зброї. Вони дуже бояться партизанів, бояться засідок, що найменший шурхіт — це партизани з РПГ по них зараз зарядять або просто з автоматів відкриють вогонь, — розповів він.

За його словами, така ситуація триває півроку, що свідчить про те, що окупанти не мають контролю над цією територією, а населення до них не лояльне.

— Якщо ти вночі на нервах їздиш містом, стріляєш у все, де кішка стрибнула або щось блиснуло, це говорить про те, що, мабуть, на цій території тобі дуже не раді і не чекають, щоб ти на ній залишався, — зауважив ізраїльський офіцер.

Крім того, за його словами, окупанти на півдні дуже багато п’ють і залишили 70% Нової Каховки.

— Окупанти погрожують, що якщо їм доведеться піти (вони розглядають варіант, що підуть), то так і кажуть, що все спалюватимуть, знищуватимуть, руйнуватимуть, щоб українцям залишити випалену землю тут, — розповів також Ігаль Левін.

За його словами, через постійні удари ЗСУ російські військові бояться перебувати у казармах.

Радіо НВ

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости