Политика | 22 Апреля, 2024

Допомога США дасть Україні перепочинок, але для наступу її недостатньо, - Bloomberg

Свежие новости: Допомога США дасть Україні перепочинок, але для наступу її недостатньо, - Bloomberg

 
 

Допомога Сполучених Штатів на більш ніж 60 млрд доларів, сприяючи ефективної обороні, дасть українським військовим такий необхідний перепочинок, проте навряд чи без залучення додаткових ресурсів призведе до перелому під час війни.

Про це повідомляє Bloomberg.

Багато що залежатиме від того, коли допомога США потрапить на лінію фронту. За шість місяців затримки пакету у Конгресі українська армія зіткнулася з гострою нестачею боєприпасів та живої сили, чим користуються російські окупанти.

За словами Миколи Бєлєскова, наукового співробітника київського Національного інституту стратегічних досліджень, допомога надасть перепочинок української армії, можливість уповільнити просування РФ, провести "ефективну оборону" та мінімізувати втрати. Але для власного просування Україні потрібна додаткова допомога, що у випадку США – складна перспектива через опір республіканців у Конгресі.

"Питання в тому, чи буде допомога і в якому обсязі в 2025 році і надалі, адже стратегія Путіна полягає у вичікуванні", - сказав він.

За словами джерел видання, Німеччина цього тижня продовжуватиме чинити тиск на європейських союзників, включаючи Францію та Італію, щодо постачання систем протиповітряної оборони та її компонентів для України.

За словами аналітиків американського Інституту вивчення війни, навіть якщо військові кошти США будуть доставлені швидко, через складнощі з транспортною логістикою, ймовірно, допомога "не почне впливати на ситуацію на лінії фронту протягом кількох тижнів".

"Ситуація на лінії фронту, ймовірно, погіршуватиметься протягом цього часу, особливо якщо російські війська посилять свої атаки, щоб скористатися вікном перед надходженням нової допомоги США", - сказали аналітики.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты