Общество | Южноукраинск, 7 Апреля, 2021

До уваги жителів Южноукраїнської міської територіальної громади

Свежие новости: До уваги жителів  Южноукраїнської міської територіальної громади

Відповідно до додатку 2 рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 16.04.2020 №127 «Про затвердження Порядків використання коштів міського бюджету на виконання міської комплексної Програми «Турбота» на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 14.12.2017 № 926 у новій редакції» передбачено забезпечення пільгового зубопротезування окремих категорій громадян.

Зубопротезуванням на пільгових умовах (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів і прирівняних до них матеріалів) забезпечуються громадяни  Южноукраїнської міської територіальної громади, які мають на це право згідно зі ст..ст. 12-15 Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», ст. 7 «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», ст. 13 «Про донорство крові та її компонентів», ст. 38 «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» а саме:

позачергово - особи з інвалідністю внаслідок війни, Почесні донори України; 

першочергово - учасники бойових дій та особи, прирівняні до них, учасники війни, особи, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

згідно з чергою – ветерани праці, непрацюючі особи з інвалідністю, особи, яким виповнилось 80 та більше років дохід, яких у місяці, що передує місяцю звернення, не перевищує 1,5 прожиткового мінімуму середнього показника на одну особу в розрахунку на місяць, затвердженого станом на 1 січня поточного року.

Взяття на облік та видача направлень на пільгове зубопротезування проводиться територіальним центром за зверненням громадян на підставі відповідного посвідчення.

Для визначення права на пільгове зубопротезування ветерани праці, непрацюючі особи з інвалідністю, особи, яким виповнилось 80 та більше років, надають відомості про доходи за місяць, що передує місяцю звернення.

Гранична сума на одного пільговика складає 1500,00 грн., крім осіб з інвалідністю, Почесних донорів України, учасників війни, членів сімей загиблих учасників бойових дій та учасників бойових дій, яким зубопротезування здійснюється безкоштовно в повному обсязі.

Забезпечення пільговим зубопротезуванням здійснюється не більше одного разу на рік за умови перебування на обліку.

Надання послуг по зубопротезуванню пільговим категоріям громадян здійснює медичний заклад, що виконує функції з надання стоматологічної допомоги населенню міста, відповідно до укладеного договору.

 

За додатковою інформацією звертайтеся до комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» за адресою:

б-р Цвіточний, 4, кабінет №3,

або за телефоном 5-55-37.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты