Общество | 3 Июля, 2017

До уваги батьків! Медичні огляди школярів

Свежие новости: До уваги батьків! Медичні огляди школярів

Шановні батьки!

Порядок та періодичність обов'язкових медичних профілактичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів затверджена Наказом МОЗ України № 682 від 16.08.2010 р. "Про удосконалення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів».

Нагадаємо, що довідка про стан здоров'я школяра дійсна протягом одного календарного року та не прив'язана до 1 вересня, оскільки вищезазначеним наказом визначено проведення профілактичного медичного огляду дитини протягом року, в присутності батьків, в закладі охорони здоров’я.

МОЗ України також ввів у 2012 році доповнення до Наказу №682 відповідно до якого, окрім виявлення наявних та потенційних небезпек для здоров'я, під час медогляду дітям та батькам пропонують пройти анкетування, метою якого є виявлення факторів ризику алкогольних та наркотичних проблем.

В сімейних амбулаторіях міста здійснюється скринінг дітей на предмет виявлення інфекційних і паразитарних захворювань, проводиться проба Руф'є для забезпечення медико – педагогічного контролю за фізичним вихованням учнів, у разі необхідності - одразу отримується направлення на консультацію вузькогопрофільного фахівця, на додаткові діагностичні обстеження.

В результаті обстеження учням видається довідка затвердженої форми (№ 086-1/о), у якій обов'язково зазначається висновок лікаря загальної практики – сімейної медицини, а також відповідно до вікових груп школярів висновок профільних лікарів-спеціалістів.

За результатами обов'язкових медичних профілактичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів проводиться щорічний аналіз стану здоров'я дітей та надається узагальнена інформація.

Медики застерігають – без належної уваги дорослих за роки навчання в школі у дітей у 2,3 рази може зрости частота порушень гостроти зору, у 1,4 рази – порушення постави, у 3,8 рази частіше діагностується сколіоз, а також підвищується ризик захворіти на серцево-судинні недуги.

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

Сектор з питань ОЗ УСЗН ВМР

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты