Политика | Южноукраинск, 14 Февраля, 2020

До історії про тарифне розпуття

Свежие новости: До історії про тарифне розпуття

В попередньому матеріалі «Тарифне розпуття» було показано як міська рада і «АЕС» згаяли два роки реформ в комунальному ТВКГ аби мати якісні комунальні послуги без боргів. В порівнянні з іншими містами і АЕС, де вчасно реструктурували борги в між тарифних стосунках – «місто-електростанція», ЮУ АЕС спізнилась з таким рішенням, і тепер маємо робити не простий вибір.

І хоча, в січні 2018 року навіть було створено депутатську групу «Солідарність» при директорі АЕС під головуванням депутата Южноукраїнської міської ради Носана М.М., і в першу чергу саме з питань ліквідації боргового стану в комунальному підприємстві міста, вони рішень не пропонували і проблема перейшла в інше, досить складне русло.

Це комунальне підприємство є у власності громади міста. До Закону воно підпорядковане, підзвітне і підконтрольне виключно депутатам міської ради. Приймати рішення по благоустрою охайного міста, це важливо і практично кожен депутат їх підтримує. Та назріли і складні питання.

Прийшов час вирішити багаторічну проблему з ТВКГ. Це повноваження депутатів, тим більше, що потрібні напрацювання існують вже третій рік. Пропонується пригадати власну Програму – «Якісні та обґрунтовані тарифи кожному споживачу без боргів» від міської ради з 13.07.2017р. №758, нові слушні пропозиції та розглядати, радитись і приймати проекти рішень які вже існують.

Розповідь про «Тарифне розпуття» ставить мету – зберегти партнерські стосунки ДП НАЕК «Енергоатом» і міста, де гарантувати зрозумілий і обґрунтований спосіб розрахунків його громади з АЕС за поставлені ними комунальні послуги і забезпечити гарантований тарифний захист мешканців вже при наданні вказаних послуг з підприємства, яке є власністю громади міста і яке пропонується, хоча і з запізненням та все ж таки вивести на сучасний рівень роботи.

Не може в повній мірі безпечно працювати атомна електростанція в місті, де комунальні послуги готують неякісно і постачають через застаріле обладнання та недоглянуті трубопроводи. Норми МАГАТЕ чітко враховують настрій та готовність персоналу АЕС нести чергування, яке не може бути відповідальним при поганому побуті в місті хоча б у одного з вказаних працівників.

Виходячи з викладеного і будуються вимоги до комунальних підприємств Южноукраїнська, де нас мають чути і депутати міської ради, і керівництво цієї поважної Компанії. Далі буде.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости