Криминал | 30 Июня, 2023

Для нардепа, який вимагав у іноземця хабар за відіміну екстрадиції, просять арешт з заставою ₴10 мільйонів

Свежие новости: Для нардепа, який вимагав у іноземця хабар за відіміну екстрадиції, просять арешт з заставою ₴10 мільйонів

Прокурори скерували до суду клопотання про обрання запобіжного заходу з альтернативою внесення застави у розмірі 10 мільйонів гривень для нардепа від «Євросолідарності» Сергія Алєксєєва, який вимагав гроші з іноземця для уникнення екстрадиції.

Про це йшла мова на спільному брифінгу СБУ та ДБР в Офісі Генерального прокурора.

Як відомо, 30 червня ОГП та СБУ повідомили про затримання нардепа, який двома частинами отримав від громадянина Німечинни 50 тисяч доларів за обіцянку вирішити в судах його проблему з екстрадицією з України.

Заступник генпрокурора Антон Войтенко уточнив, що клопотання вже направлено до Личаківського районного суду Львівської області.

«Проведено увесь комплекс заходів, зокрема, й негласні розшукові дії, які зафіксували порушення закону. У кримінальній справі фігурує чинний народний депутат України. Він протиправно заволодів коштами іноземного громадянина за сприяння в отриманні статусу біженця. Весь перебіг подій задокументовано співробітниками СБУ. Ми володіємо аргументованою доказовою базою», – зазначив заступник голови СБУ Сергій Наумюк.

Кримінальне провадження було розпочате у квітні за заявою потерпілого.

За словами Сергія Наумюка, перша розмова, де народний депутат запропонував свої «послуги» іноземцю, відбулася 1 червня. А вже 17 червня він отримав першу частину «винагороди» – 20 тисяч доларів США.

Згодом фігурант повідомив, що потрібні ще кошти для вирішення питання в суді першої інстанції. І 29 червня він отримав другий «транш».

Як повідомив Сергій Наумюк, нардеп, маючи адвокатський досвід, розумів протиправність своїх дій і застосовував різні методи конспірації, щоб ускладнити документування злочину.

«СБУ комплексно протидіє різноманітним загрозам безпеці держави та викриває злочини на всіх рівнях. Від затримання ворожих агентів та воєнних злочинців до народного депутата, який вирішив незаконно «заробити» під час війни», – підкреслив заступник Голови Служби безпеки.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты