Политика | 23 Июня, 2022

Джонсон заявив, що просування окупантів незабаром зупиниться через брак ресурсів, а союзники мають допомогти Україні з контрнаступом

Свежие новости: Джонсон заявив, що просування окупантів незабаром зупиниться через брак ресурсів, а союзники мають допомогти Україні з контрнаступом

Розвідка Великобританії передбачає, що темпи наступу рф на території України можуть знизитися в найближчі місяці через виснаження ресурсів її армії, що дозволить ЗСУ розпочати контрнаступ.

Про це повідомив прем'єр-міністр Борис Джонсон у коментарі Sueddeutsche Zeitung.

Джонсон розповів, що російські війська зараз просуваються далі на Донбасі, завдаючи там руйнацій. Проте роблять це ціною значних втрат особового складу та озброєння.

«Наша військова розвідка вважає, що в найближчі кілька місяців росія може дійти до того моменту, коли вже не буде просування вперед, тому що вона вичерпає свої ресурси», - заявив Джонсон.

Прем'єр Великої Британії зазначив, що на той момент світ має допомогти Україні змінити динаміку бойових дій. Він запевнив, що говоритиме про це на зустрічі держав «Великої сімки», яка відбудеться наприкінці тижня.

«У тій мірі, якою українці зможуть розпочати контрнаступ, його потрібно підтримати. Спорядженням, яке вони вимагають від нас», - наголосив Борис Джонсон.

Відповідаючи на запитання про те, як має виглядати українська перемога чи поразка Путіна, Джонсон додав:

«Щоб ми, як мінімум, відновили статус-кво, який був до 24 лютого, і щоб війська росії були відкинуті з районів, у які вони вторглися».

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости