Общество | Вознесенск, 21 Февраля, 2020

Дитина, яку не чекають вдома: У Вознесенську матір відмовляється щодня забирати доньку з інтернату

Свежие новости: Дитина, яку не чекають вдома: У Вознесенську матір відмовляється щодня забирати доньку з інтернату

З першого класу дівчинка навчається в інтернатному закладі міста, куди її відвела рідна матір. Відвела і … забула.

Забула про те, що інтернат - це не пансіон з постійним місцем проживання дитини, а лише навчальний заклад, з якого кожного дня після уроків дитина повинна повертатися до дому, що розташований в п’яти хвилинах. А вдома, як годиться, дитину має чекати смачний обід, вечеря, чиста постіль, натоплена хата і, головне, нехай трохи стомлена від роботи, але лагідна матуся. На жаль, в цій хаті інакше: брудне ліжко, безлад, пліснява, холодна піч, відсутня їжа та нетвереза матір, яка ніде не працює. На запитання працівників соцслужб, що буде їсти дитина, матір відповіла, що коли вона прийде, от тоді і подумаю! Авжеж, для чого собі голову ламати чим нагодувати доньку, коли з ранку вже з подругою встигли перехилити по чарочці та не по одній!

Враховуючи те, що дитина протягом п’яти днів проживає в інтернаті, а лише на вихідні повертається додому, можна зробити висновок про те, що матір не зацікавлена у вихованні доньки. Їй зручно, коли працівники інтернату вранці будять, миють, перуть речі, постіль, годують чотири рази на добу, а ввечері вкладають спати її кровиночку.

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

Одразу мимоволі постає питання, хто ж сумлінно виконує батьківські обов’язки - мати чи державний заклад? Бо саме в родині формуються навички відповідального батьківства!

Усі спроби соціальних служб переконати матір виконувати належним чином батьківські обов’язки ігноруються, хоча кожного разу лунають обіцянки виправити ситуацію та навести лад в житлі. Притягнення матері до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків відносно доньки не змінило її ставлення до виховання дитини.

Питання щодо доцільності перебування малолітньої дитини в родині, де не створено жодних умов для її проживання, виховання та всебічного розвитку, буде найближчим часом винесено на розгляд колегіального органу – комісії з питань захисту прав дитини.

Джерело: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости