Политика | 10 Октября, 2019

Депутати Слуги народу бунтують проти законопроекту про ринок землі

Свежие новости: Депутати Слуги народу бунтують проти законопроекту про ринок землі

Урядовий законопроект про ринок землі викликав бунт у лавах депутатів-мажоритарників партії «Слуга народу». Вони відмовляються голосувати за допуск іноземців та концентрацію в одних руках 200 тис. га землі. Про це повідомляє AgroPolt.com з посиланням на agronews.ua.

«Серед депутатів-мажоритарників зріє бунт проти поданого Кабміном законопроекту про ринок землі. Багато незадоволених тим, що Олексій Гончарук та інші автори законопроекту записали туди дві радикальні норми, які не підтримують сьогодні виборці, особливо на селі. Перша — допуск іноземців до покупки землі у прихованій формі. Якби вони його не маскували, але він там. Є і це білими нитками шито. Друга — 200 тис. с/г землі для концентрації в одних руках. Це теж нонсенс. Близько 30-ти нардепів уже висловилися, що не голосуватимуть за земельний закон, якщо з нього не виключать іноземців, а площу концентрації в одні руки не зменшать до 20 тис. га», — розповідає на правах анонімності один з депутатів «Слуги народу».

Нагадаємо, у законопроект про ринок землі авторства Кабміну депутати від «Слуги народу» готуються внести дві правки — заборонити доступ іноземців до придбання землі та зменшити кількість, яку можна буде зосередити в одних руках до 20 тис. га.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости