Криминал | 1 Марта, 2024

ДБР продовжує розслідувати загибель помічника Залужного

Свежие новости: ДБР продовжує розслідувати загибель помічника Залужного

Державне бюро розслідувань ще розслідує загибель у листопаді 2023 року від вибуху гранати помічника Валерія Залужного Геннадія Частякова, було опитано близько 20 свідків, проведено три слідчі експерименти, триває кілька експертиз.

Як відомо, 39-річний Частяков загинув від вибуху гранати в своєму домі на Київщині 6 листопада 2023 року. Того дня він святкував день народження і розпакував подарунок від свого колеги, офіцера Олега Тімченка. В подарунку були пляшка віскі та бойові гранати.

У Бюро зазначають, що наразі перевіряється декілька версій вказаної трагедії, зокрема щодо можливої загибелі потерпілого в результаті порушення правил поводження із вибуховими пристроями або можливого нещасного випадку внаслідок необережного поводження з вибуховим пристроєм та інші.

З метою перевірки усіх висунутих версій у кримінальному провадженні слідство допитало приблизно два десятки свідків. Було проведено три слідчі експерименти, витребувано та опрацьовано значну кількість документів, у тому числі таких, що становлять охоронювану законом державну таємницю.

Слідчі також отримали матеріали проведеного силами Військової служби правопорядку службового розслідування. Було призначено понад 10 судових експертиз, зокрема експертизи вибухових пристроїв, вибухових речовин і продуктів вибуху, дактилоскопічні, молекулярно-генетичні, судово-медичні, а також психологічну із застосуванням поліграфа. Проведення деяких із них наразі продовжується, зазначили в ДБР.

Слідчі додатково перевіряють і правомірність та законність набуття у користування підозюваним Тімченком вилучених у нього та на місці події гранат, обставини їхнього зберігання та подальшого передання частини з них Частякову.

Стосовно запитання, чи співпрацює Тімченко зі слідством, у Бюро відповіли, що “процесуальна поведінка підозрюваного Тімченка О.В., ураховуючи його право на захист, наразі не суперечить принципам та вимогам кримінального процесуального законодавства”.

Вирішення питання стосовно можливої додаткової кваліфікації дій підозрюваного Тімченка, якому слідство інкримінує незаконний збут бойових припасів (вибухових пристроїв), буде можливе лише за результатами проведення комплексу всіх необхідних та можливих слідчих дій, отримання висновків експертиз та ретельного аналізу зібраних доказів.

Раніше суд обрав Тімченко запобіжний захід у виді особистого зобов'язання.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты