Политика | Николаев, 29 Января, 2024

Данія готуватиме миколаївських посадовців до вступу України в ЄС

Свежие новости: Данія готуватиме миколаївських посадовців до вступу України в ЄС Данія готуватиме миколаївських посадовців до вступу України в ЄС

Данія готуватиме миколаївських посадовців до вступу України в ЄС — місцеву владу навчатимуть, як отримувати та правильно використовувати кошти Союзу.

Про це на брифінгу у Миколаєві розповів очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Міністр звернувся до свого колеги з Данії Ларса Лекке Расмуссена з проханням запустити в Україні навчання, яке дозволить органам влади опанувати можливості програм підтримки регіонів Європейського Союзу. Миколаївщина стане пілотним регіоном у цьому проєкті.

— Що це означає? Миколаївські посадовці, селищних, міських, обласних органів влади навчаться, як працювати з грошима ЄС, як заповнювати заяви на фінансування місцевих проектів, будівництво інфраструктури, дороги, трубопроводів, ремонту будівель, такого плану. Як ці гроші правильно отримувати, використовувати, звітувати та отримувати ще більше, — розповів Дмитро Кулеба.

За його словами, коли балтійські країни вступали в Європейський Союз, на території Данії функціонував спеціальний навчальний центр, де балтійських чиновників навчали використовувати можливості, які надає Європейський Союз.

— І сьогодні я звернувся до колеги з проханням запровадити таку програму для України і зробити Миколаївщину пілотним регіонам, щоб Миколаїв готувався до приходу не лише Данських грошей, а і грошей ЄС. Завдяки співробітництву з Данією Миколаївщина перебуває на передовій. Ми хочемо мати загальнонаціональну програму, подібно до цієї, яку я щойно описав, але робимо все, щоб Миколаївщина стала успішним пілотом, — наголосив Дмитро Кулеба.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты