Экономика | Николаев, 12 Февраля, 2018

Цього року на реалізацію проектів регіонального розвитку за кошти ДФРР на Миколаївщині виділено 129 млн грн

Свежие новости: Цього року на реалізацію проектів регіонального розвитку за кошти ДФРР на Миколаївщині виділено 129 млн грн

У 2018 році на реалізацію інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку на Миколаївщині виділено 129, 2 млн грн, що на 53,5 млн грн, більше ніж у 2017 році (75,7 млн грн). З яких близько по 13 млн грн (по 10%) буде спрямовано за напрямками: розвиток спортивної інфраструктури, енергоефективність державних та комунальних навчальних закладів, енергоефективність медичних закладів.

Про це повідомив заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Кушнір на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Так, 9 лютого Олександр Кушнір взяв участь у нараді в Мінрегіоні на чолі з віце-премєр міністром Геннадієм Зубком під час якої було підбито підсумки 2017 року та визначено пріоритети фінансування коштів державного бюджету, які будуть направлені у 2018 році в регіони, зокрема ДФРР, субвенції на соціально-економічний розвиток, інфраструктурної субвенції та субвенції на розвиток сільської медицини. Перевага надаватиметься фінансуванню об’єктів критичної інфраструктури, таким як школи, дошкільні навчальні заклади, будівництво та модернізація об’єктів медичної сфери, фізичної культури і спорту, реалізація проектів спрямованих на створення можливостей для розвитку бізнесу, нових робочих місць, збільшенню надходжень до бюджетів тощо.

Як повідомив Олександр Кушнір, в ході наради окремо було обговорено питання функціонування сільської медицини, визначеної Президентом Петром Порошенком як пріоритетний напрям розвитку, що має надавати якісне медичне обслуговування в українських селах. Так, у 2018 році для Миколаївської області виділено 111 млн грн на будівництво нових амбулаторій, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих, на придбання автотранспорту та інші потреби.

Також були розглянуті питання щодо необхідності комплексного вирішення питання функціонування сучасних центрів безпеки, ЦНАПів, починаючи з будівництва нових об’єктів та з врахуванням не менш важливого фактору як прив’язка до наявного кадрового потенціалу і існуючої мережі. У поточному році кошти на реалізацію зазначених заходів будуть виділені вже у першому півріччі, що надасть замовникам можливість своєчасно реалізувати визначені проекти, побудувати об’єкти та ефективно використати наявний фінансовий ресурс.

Окрім того, в ході наради були оголошені результати конкурсного відбору грантових проектів за кошти ЄС. Маємо приємні новини для Миколаївщини - проект «Інноваційний кластер «Регіональний інноваційний HUB «RInnoHUB», замовлений та поданий Миколаївською ОДА став переможцем. Проект реалізовуватиметься за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики. Проект розрахований на три роки, а загальний бюджет складає близько 5,5 млн грн.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты