Политика | 8 Мая, 2023

"Цього року буде лише одна спроба". Президент Чехії закликав Україну не поспішати з наступом

Свежие новости:

Президент Чехії Петр Павел закликав Україну не поспішати з контрнаступом, щоб уникнути жахливих втрат і розуміти, що у разі програшу другого шансу цього року вже не буде.

Ці думки він озвучив у інтерв'ю The Guardian.

Павел розповів, що застеріг українську владу від поспішних кроків на зустрічі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, що відбулася минулого тижня. На думку чеського лідера, дехто може захотіти підштовхнути Київ до демонстрації будь-яких результатів.

Він додав, що незалежно від сили своїх збройних сил Україна неминуче зазнає "жахливих втрат", у зв'язку з чим Київ не може дозволити собі провалу контрнаступу.

"Бо контрнаступ вимагає багато ресурсів з погляду комплектування особового складу, логістики боєприпасів, фінансування палива. Цього року буде лише одна спроба, тому вона має бути успішною", - заявив Павел.

Він також висловив думку, що Євросоюз має вести переговори щодо купівлі снарядів, у тому числі з країнами, з якими ЄС має непрості відносини. При цьому Павел закликав Захід готуватися до того, що Україна не зможе досягти всіх декларованих цілей у конфлікті з Росією.

"Я думаю, що ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб надихнути українців і допомогти їм досягти успіху. Але внутрішньо ми також повинні бути готові до інших непередбачених обставин", - сказав президент Чехії.

"Показово, що це вже далеко не перша заява Петра Павела, в якій він висловлює скептицизм щодо українського контрнаступу. І своєї думки він не змінив після недавнього візиту до України", - коментує заяву президента Чехії Telegram-канал "Політика Країни".

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости