Экономика | 24 Июня, 2017

Ціни на свинину б'ють всі рекорди

Свежие новости: Ціни на свинину б'ють всі рекорди

За останній місяць вартість зросла на 10 відсотків. В середині червня вартість живої ваги свинини складала 44-47 гривень за кілограм, а напівтуша обрізна - 79-80 гривень за кілограм. Вартість свинини традиційно виросла в кінці лютого, проте зростання цін не припинилося в квітні-червні. Головна причина підвищення цін - скорочення поголів'я свиней, невисока рентабельність цього бізнесу і спалаху африканської чуми.

«Виробники намагаються компенсувати недоодержання прибутку протягом 2016 і початку 2017 року, коли ціни були невисокі. Крім обмеженої пропозиції, поки ціни підтримує і сезонний фактор: через спеку денні прирости свиней менше, що збільшує час на відгодівлю і витрати виробників», - розповів журналістам експерт Євген Дворник. Крім того, на вартість свинини вплинули і скасування спецрежиму ПДВ, і підвищення вдвічі мінімальної заробітної плати.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости