Политика | Николаев, 2 Декабря, 2022

Чому в Миколаєві поки що неможливо відновити водопостачання з Дніпра

Свежие новости: Чому в Миколаєві поки що неможливо відновити водопостачання з Дніпра

 
 

У Миколаєві відновити подачу питної води з Дніпра поки що неможливо з двох причин — зруйнована обстрілом станція водозабору та відсутність повноцінної подачі електрики в Херсоні.

Про це під час брифінгу 2 грудня сказав Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич.

Він повідомив, що миколаївські служби за два тижні усунули всі пошкодження на водопроводі з Дніпра до Миколаєва, зруйнованого окупантами.

На двох трубах, якими раніше з річки Дніпро перекачувалося за добу понад 120 тис кубометрів води до Миколаєва, було виявлено 4 окремі місця, де росіяни підірвали мережі.

- Однак минулого тижня росіяни обстріляли станцію водозабору, і те місце, де нам мали перекачувати воду, воно не доступне... У Херсоні сьогодні недостатньо електроенергії, щоб запитати Херсон, коли вона буде там, то ми зможемо лише тоді оцінити ступінь пошкодження цієї станції . Тому чекаємо на підключення Херсона до електромережі, і тоді ми зможемо розібратися вже зі станцією водозабору, - сказав мер.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости