Общество | 4 Октября, 2023

Чоловікам, які виїхали з України під час війни, пригрозили штрафами

Свежие новости: Чоловікам, які виїхали з України під час війни, пригрозили штрафами

В органах влади триває юридична дискусія щодо покарань для чоловіків, які виїхали з України під час повномасштабного вторгнення Росії та мобілізації.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв'ю "Українській правді", оприлюдненому у вівторок, 3 жовтня.

Він зазначив, що питання покарання чоловіків, які залишили країну, є комплексним. "Тут є юридична сторона та моральна сторона. Моральна сторона - це відчуття справедливості тих хлопців, які сидять в окопах, які забезпечують життєдіяльність країни, та тих, хто вже 19 місяців перебував за кордоном", - зазначив міністр, додавши, що "проблема з часом стане соціальним".

Водночас Клименко наголосив: необхідно з одного боку працювати над поверненням чоловіків в Україну, з іншого – розрізняти тих, хто виїхав з країни нелегально, і тих – виїхав на законних підставах, але не повернувся.

"Держава зараз шукає ту золоту середину, щоб їх, з одного боку, можна було повернути в Україну (…) Можливо, це буде штраф, адміністративний штраф після повернення з-за кордону в Україну", - зазначив міністр.

При цьому він наголосив, що якщо чоловік виїхав з України за підробленими документами – йтиметься вже про кримінальну відповідальність.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты