Политика | 15 Июня, 2017

Чого варто очікувати від зустрічі Порошенка із Трампом: думка експерта

Свежие новости: Чого варто очікувати від зустрічі Порошенка із Трампом: думка експерта

Той фактор, що Дональд Трамп з Петром Порошенком зустрінеться раніше, ніж із Володимиром Путіним, дає підстави сподіватися, що американці дослухаються до численних аргументів України в питанні шляхів врегулювання ситуації на Донбасі. У США з Росією своя гра, і в ній Україна може бути важливим козирем.

Таку думку висловив директор Інститут суспільних відносин Євген Магда.

За його словами, візит Порошенка до США – позитивний сигнал. Запланована не тільки зустріч з Трампом, але й з членами американського уряду. Тобто буде обговорюватися широке коло питань, а не лише ситуація на Донбасі.

США сьогодні грають роль не лише центру сили, але й роль країни, яка, за словами Трампа, повинна стати великою і видатною. В цьому контексті Штати повинні продемонструвати свої потужності, можливості. Тому, вочевидь, Вашингтон йтиме на певне загострення з Росією. У США з Росією своя гра, і в ній Україна може бути важливим чинником через проблеми на Донбасі і анексію Криму, – говорить експерт.

При цьому, як вважає Євген Магда, Україні не треба себе тішити ілюзіями. Нашій державі потрібно чітко сформулювати свої інтереси і зрозуміти, що ми можемо запропонувати США. За його словами, час розмов "про все і ні про що" минув.

Водночас, на переконання політолога, навряд чи в результаті зустрічі Трампа з Порошенком буде прийнято рішення про постачання Україні летальної зброї.

Рішення про постачання летальної зброї може суттєво змінити обстановку сил в регіоні і певною мірою спровокувати Росію. Виключно військовими інструментами досягнути вирішення конфлікту неможливо. Хоча високотехнологічна зброя сьогодні потрібна будь-якій армії світу, Україні більше важлива політична і дипломатична підтримка США. Насамперед – тиск Вашингтона на Кремль з метою врегулювання конфлікту на Донбасі і повернення Криму, – наголошує Євген Магда.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости