Политика | Николаев, 2 Августа, 2022

Чеський бізнесмен назвав вбивство Вадатурського порушенням зернової угоди: «Росіяни просто використовують її»

Свежие новости: Чеський бізнесмен назвав вбивство Вадатурського порушенням зернової угоди: «Росіяни просто використовують її»

Власник чеської компанії Resilient Петр Крогман, який вже близько 8 років розвиває агробізнес в Україні під брендом Agromino, однозначно квалікував вбиство Олексія Вадатурського російською ракетою, як порушення договору про вільний експорт зерна морем, що був гарантований з боку Туреччини та ООН.

Его коментар приводить Forbes.

За думкою громадянина Чехії, втрата Вадатурського «фундаментальна» і трагічна в масштабах країни.

— Він забезпечив близько п’яти відсотків зернової торгівлі України, а головне – побудував річковий флот — тобто дав змогу возити зерно по Дніпру. Після того, як росіяни перекрили Чорне море, вони також навмисно вбили керівника компанії, яка займалася річковими перевезеннями. Це показує, яка насправді позиція Росії щодо угоди про експорт зерна. Росіяни просто використовують і продовжують час, який їм дали угорці, німці, австрійці та інші, які зволікають з допомогою Україні, — підкреслив Петр Крогман.

Він також додав, что акт терору з вбиством власника «Нібулону» націлений на залякування та дестабілізацію українського суспільства, щоб «змусити його здатися».

Вчора стало відомо, що Офіс генпрокурора розглядає версію про цілеспрямованне вбивство Вадатурського.

Раніше повідомлялось, що внаслідок масованого нічного обстрілу Миколаєва російськими військами загинув Герой України, власник компанії «Нібулон» Олексій Вадатурський разом з дружиною Раїсою.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты