Экономика | Николаев, 8 Января, 2021

Через зміни клімату фермери Миколаївщини почали сіяти незвичні для регіону рослини

Свежие новости: Через зміни клімату фермери Миколаївщини почали сіяти незвичні для регіону рослини Через зміни клімату фермери Миколаївщини почали сіяти незвичні для регіону рослини

Фермери Миколаївщини через посуху та зміну клімату почали вирощувати незвичні для регіону рослини: горох, льон олійний, просо тощо. Про це розповів аграрій Руслан Нерода.

Фермер обробляє 1 100 гектарів землі. Вирощує зернові, олійні та нішеві культури. За словами фермера, цього року його загальний врожай складає 40% від запланованого.

«Сподівалися, що на соняшнику ми заробимо і вже будемо планувати наступний рік, але цього року із соняшнику ми навіть не зібрали того, що витратили. Не вийшли «в нуль» і сіялися вже на кредитні гроші», — сказав Руслан Нерода.

Соняшник у 2021 р. чоловік сіяти не планує.

«Наступного року ми теж не бачимо звідки взятися тій волозі, щоб отримати сходи і врожай. Плануємо навесні посіяти льон, ярий горох і просо», — сказав Руслан Нерода.

За його словами, по стану посіяних озимих культур можна робити прогнози, що недобір врожаю у 2021 р. буде меншим на 20-30%.

Источник

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости