Политика | 27 Июля, 2023

Байден негласно дав вказівку уряду направляти докази російського терору в Гаагу, – The NYT

Свежие новости: Байден негласно дав вказівку уряду направляти докази російського терору в Гаагу, – The NYT

Президент США Джо Байден таємно дав вказівку уряду почати передавати докази російських військових злочинів в Україні до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Про це повідомляє видання New York Times із посиланням на американських чиновників, ознайомлених із цим питанням.

За інформацією видання, рішення Байдена про передачу Гаазі доказів військових злочинів РФ подолало багатомісячний опір Пентагону, який заперечував проти цього через створення прецеденту, що може призвести до судового переслідування американських військових.

Джерела зазначають, що спецслужби США зібрали інформацію, включно з деталями про рішення рф навмисно завдати ударів по цивільній інфраструктурі в Україні та примусово депортувати тисячі українських дітей з окупованих територій.

США вже надавали деякі з цих доказів українським прокурорам, але відмовлялися від передачі їх у Гаазі.

Білий дім поки що не оголосив про зміну політики або про сприяння розслідуванню Міжнародного кримінального суду, однак у вівторок почав інформувати про своє рішення членів Конгресу.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты