Политика | 31 Марта, 2024

Арабські країни готові повністю визнати Ізраїль в обмін на визнання Палестини

Свежие новости: Арабські країни готові повністю визнати Ізраїль в обмін на визнання Палестини

Саудівська Аравія та інші арабські країни готові повністю визнати Ізраїль в обмін на реалізацію плану зі створення двох країн.

Про це у виступі на фандрейзинговому заході в Нью-Йорку повідомив президент Джо Байден, інформує CNN.

"Заяви Байдена щодо «плану після Гази» та «рішення про створення двох держав» відображають підвищену готовність публічно закликати Ізраїль посилити захист цивільних палестинців у Газі", — йдеться в повідомленні.

Очільник США наголосив, що розмовляв із Саудівською Аравією та іншими арабськими країнами, включно з Єгиптом, Йорданією і Катаром. І вони вперше готові повністю визнати Ізраїль.

Арабські країни ще у 2002 році пропонували визнати Ізраїль в обмін на створення Палестинської держави "на окупованому Ізраїлем Західному березі річки Йордан і в Газі зі столицею у Східному Єрусалимі". Тоді Ізраїль відхилив цю пропозицію.

Байден закликав постачати палестинцям більше їжі та медикаментів, підкреслив, що Ізраїль перебуває у стані загрози існування і закликав до збереження життів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты