Криминал | 14 Декабря, 2022

Антикорупційний суд конфіскував все майно Януковича

Свежие новости: Антикорупційний суд конфіскував все майно Януковича

Вищий антикорупційний суд конфіскував у Віктора Януковича все майно.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Таке рішення ухвалили судді ВАКС Віталій Крикливий, Віктор Ногачевський та Віктор Маслов. Відповідний позов подали юристи Міністерства юстиції України. У дохід держави стягнули:

- Межигір’я, зокрема знамениту Хонку;
- готельно-ресторанний комплекс у Сухолуччі;
- квартиру на Оболонській набережній;
- паркомісця;
- 31 млн грн та 84,9 тисяч доларів на банківських рахунках;
- 100% часток у статутному капіталі ТОВ “Танталіт” та “Будинок Лісника”;
- 537 культурних цінностей на 18,7 млн євро (книги, ікони, картини, антикварні меблі, годинники, вази, шаблі, рушниці і навіть гармата 19 століття).

В ЦПК говорять, що більшість активів вдалося конфіскувати завдяки якісній роботі детективів НАБУ в рамках кримінального провадження щодо Межигір’я. Ця справа з 2014 по 2019 рік безрезультатно лежала в ГПУ, аж поки у грудні 2019 року її не передали в НАБУ.

Підставою для конфіскації стало те, що Янукович сприяв російській федерації у проведенні підривної та терористичної діяльності проти України та веденні агресивної війни. Раніше щодо Януковича ухвалювали вирок за держзраду, але санкція статті на момент вчинення ним злочину не передбачала конфіскації майна.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты