Культура | Вознесенск, 16 Декабря, 2019

Андріївські розваги у дитячій бібліотеці «Ой, Андрію, даруй нам надію»

Свежие новости: Андріївські розваги у дитячій бібліотеці «Ой, Андрію, даруй нам надію»

День Святого Андрія Первозванного – це свято, з якого починається низка зимових приготувань до новорічно-Різдвяних святкувань. День Андрія відзначається 13 грудня і по-давньому ще називається Калита. Це день пам'яті мученицької смерті Христового апостола Андрія Первозванного.

В українців здавна повелося веселитися цього дня, бо свято Калити – одне з найвеселіших зимових свят. Читачі дитячої бібліотеки також долучилися до Андріївських святкувань, щоб доторкнутися до минувшини, поринути у атмосферу загадковості вечора на Андрія, відчути красу давніх обрядів.

Діти охоче та з радістю брали участь у Андріївських розвагах: дійство пройшло з жартами, піснями, ворожіннями та частуваннями. Хлопці взяли участь у головному дійстві свята – кусанні калити, кожен із них намагався відкусити шматочок калити, демонструючи свою спритність та винахідливість, а дівчатка дізнавалися про своє майбутнє ворожіннями, для того, щоб пізнати свою долю.

А ще не забули привітати всіх Андріїв з днем ангела, та всім присутнім побажали успіхів у навчанні, всіляких гараздів, берегти та наслідувати нашу спадщину в якій є кмітливість, розум та духовна скарбниця нашого народу.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости