Криминал | Николаев, 3 Октября, 2023

Агентурна мережа ворога на Миколаївщині: в СБУ розповіли подробиці

Свежие новости: Агентурна мережа ворога на Миколаївщині: в СБУ розповіли подробиці

СБУ повідомила подробиці про ворожу агентурну мережу, до якої входили 13 мешканців Миколаївської області.

Як зазначається у відомстві, координати українських об'єктів російські інформатори передавали до ФСБ через «зв'язного». Ним виявився прокремлівський блогер Сергій Лебедєв (відоміший під псевдонімом «Лохматий»).

За наявними даними, він працює на російську спецслужбу як «позаштатний кореспондент» московського інформагентства «РІА-Новини» та переховується у тимчасово окупованому Донецьку.

У червні цього року СБУ викрила його на розвідувально-підривній діяльності проти України та повідомила про підозру у державній зраді та порушенні законів і звичаїв війни.

У ході розслідування злочинних дій «Лохматого» було встановлено, що за вказівкою ФСБ він створив дистанційно на території Миколаївської області власну агентуру. До її складу увійшли 13 місцевих підписників його телеграм-каналу. Саме через цей інтернет-ресурс фігурант вербував своїх агентів та отримував від них розвіддані.

У результаті оперативних дій співробітники СБУ встановили всіх учасників російської агентури «Лохматого» та затримали їх у різних місцях перебування.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили дев'ятьох затриманих про підозру за ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Зараз фігуранти перебувають під вартою. Щодо них триває розслідування.

Ще чотирьох учасників ворожої агентури суд визнав винними у скоєнні злочинів та призначив їм від 8 до 15 років ув'язнення.

Самому Лебедєву додатково інкриміновано злочини за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена у складі організованої групи в умовах воєнного стану).

Оскільки фігурант ховається від правосуддя на тимчасово окупованій частині на сході України, тривають комплексні заходи щодо його притягнення до відповідальності.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты