Политика | 22 Января, 2024

Зеленський вносить до Ради законопроєкт про множинне громадянство

Свежие новости: Зеленський вносить до Ради законопроєкт про множинне громадянство Зеленський вносить до Ради законопроєкт про множинне громадянство

Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді України запровадити інститут множинного громадянства.

Про це глава держави сказав у своєму привітанні з нагоди 105-ї річниці Дня Соборності України.

«Сьогодні я вношу до Верховної Ради України ключовий законопроєкт, який дозволить ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства», - наголосив Зеленський.

Як зазначив президент, це дозволить мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам з різних країн світу, окрім громадян країни-агресора.

«Усі, хто в періоди різних хвиль еміграції вимушено покинув рідну землю, опинившись у Європі, США, Канаді, країнах Азії, Латинської Америки. Усі, хто допомагає нам, незважаючи на сотні та тисячі кілометрів від рідної землі», - зазначив Зеленський.

Крім того, президент згадав і про іноземних добровольців, які стали на захист України.

«Усі, хто воює за свободу України, як за рідну Батьківщину. І Україна стане для них такою. Для всіх, хто зможе відчути, що бути в Україні означає бути вдома. Не туристами, а громадянами. Великої, Соборної, єдиної України. За свободу якої ми боремося. Б'ємося за право бути українцями. І відповідне рішення – один із елементів такої свободи, одна з можливостей реалізації цього права. Права бути українцем», - повідомив глава держави.

 
 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости