Общество | Южноукраинск, 7 Мая, 2024

Южноукраїнська громада попрощалася з Петром Крилєвим

Свежие новости: Южноукраїнська громада попрощалася з Петром Крилєвим

Сьогодні Южноукраїнська громада провела в останню путь справжнього патріота країни – стрільця  2-го піхотного відділення 3-го піхотного взводу 2-ї піхотної роти Крилєва Петра Петровича.

Петро народився та виріс у с. Петрівське Одеської області. Потім вступив до Одеського Державного економічного університету. У студентські роки познайомився із майбутньою дружиною Вікторією, а після навчання Петро переїхав до Южноукраїнська, рідного міста Вікторії. Молодий економіст розпочав трудову діяльність з посади фахівця у податковій інспекції. Далі обійняв посаду інженера у підприємстві «Укртелеком». Через деякий час перейшов у банківську сферу: працював управляючим філій чотирьох банків – «Імекс-банк», «Укрсоцбанк», «Правекс-банк» та «Пумб». Весь вільний від роботи час Петро присвячував дружині та трьом синам – Владиславу, Іллі та Єгору. А ще незвичному для чоловіка хобі – вирощуванню квітів. Їх він саджав на дачній ділянці та біля багатоквартирного будинку, в якому жив з сім’єю та яким опікувався як голова ОСББ. 

24 лютого 2022 року Петро, який за станом здоров’я жодного дня не провів в армії, одразу прийняв рішення добровільно піти на фронт. До цього спонукала любов до Батьківщині та турбота про сім’ю. Під час служби намагався бути максимально корисним для війська. Дружині казав: «Скажуть йти в окопи – піду, скажуть щось інше робити – вагатися не буду». Рядовому Крилєву довелося випробувати себе в окопах, та незабаром командування довірило йому фінансові питання та роботу з документами, бо в цих сферах Петро беззаперечно був професіоналом. 

30 квітня 2024 року Петро Крилєв виконував завдання командира у Чернігівські області. Дружина декілька разів марно намагалася за телефоном поговорити з чоловіком, але раптом слухавку взяв поліцейський й повідомив страшну звістку: Петро потрапив у ДТП, травми виявилися не сумісними з життям. Без сина залишилася мати, без старшого брата – два брати. Без справедливого, чесного, доброго, цілеспрямованого чоловіка залишилася дружина. Осиротіли троє синів Петра.

Після відспівування у церкві, на міському кладовищі була проведена церемонія прощання з Героєм з військовими почестями. Заступник міського голови Микола Покрова та головний сержант охорони першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Медведєв висловили слова співчуття рідним та близьким загиблого. Андрій Медведєв урочисто вручив дружині воїна Державний Прапор України, яким було обгорнуто труну з тілом Петра. Пам’ять про нього присутні вшанували хвилиною мовчання.

Петро Петрович Крилєв похований у секторі почесних поховань Южноукраїнського кладовища. Справжній патріот та чудова людина назавжди залишиться у серцях жителів громади.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости