Общество | Вознесенск, 21 Декабря, 2017

Відсьогодні у Вознесенську можна зареєструвати шлюб за добу

Свежие новости: Відсьогодні у Вознесенську можна зареєструвати шлюб за добу

У Вознесенську розпочалась реалізація пілотного проекту Міністерства юстиції України «Шлюб за добу». В рамках цього проекту вознесенці мають можливість протягом однієї доби подати заяву і стати чоловіком та дружиною. Втілюється проект на базі КЗ «Міський будинок культури».

З метою апробації європейських стандартів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, спрямованих на створення сприятливих умов для отримання фізичними особами адміністративних послуг у зазначеній сфері та для забезпечення реалізації гарантованого державною права на шлюб, зокрема для учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 502-р запроваджено реалізацію пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявниками місцем.

Згаданий пілотний проект передбачає можливість проведення державної реєстрації шлюбу у місці та у строк, визначений заявниками, у тому числі в день подання відповідної заяви.

Місце державної реєстрації шлюбу:

м. Вознесенськ, Одеська, 22.

Контактні телефони: 4-53-65.

Вартість державної реєстрації шлюбу – 700  грн.

Для того, щоб зареєструвати шлюб за добу, необхідно обрати дату та час реєстрації шлюбу шляхом звернення до організатора.

Нареченим необхідно підготувати та надати такі документи:

Механізм надання такої послуги доволі простий: чоловік та жінка, за умови досягнення шлюбного віку або отримання в судовому порядку прав на шлюб, звертаються до організатора державної реєстрації шлюбу (незалежно від місця проживання та громадянства), обирають дату та час реєстрації, узгоджують з організатором всі процедурні питання. Після цього між організатором і заявниками укладається договір у письмовій формі, подається заявка на проведення державної реєстрації шлюбу, сплачується державне мито та платні послуги.

Подана заявка невідкладно передається до відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Працівник відділу державної реєстрації актів цивільного стану перевіряє документи, складає та надає на підписання нареченим заяву про державну реєстрацію шлюбу, після чого забезпечує проведення державної реєстрації шлюбу, в тому числі урочистої церемонії весілля у місці та в певний час, що були обрані нареченими. На підтвердження проведеної державної реєстрації видаються свідоцтва про шлюб. Відомості про реєстрацію шлюбу вносяться до Державного реєстру актів цивільного стану громадян у встановленому законодавством порядку.

Нова послуга вже користується популярністю.

21 грудня 2017 року в міському Будинку культури зареєстрували одруження першої пари наречених в рамках проекту «Шлюб за добу».

КЗ «Міський будинок культури»

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости