Происшествия | 9 Ноября, 2023

В Україні зафіксовано перший випадок нового варіанту коронавірусу, — МОЗ

Свежие новости: В Україні зафіксовано перший випадок нового варіанту коронавірусу, — МОЗ

На Рівненщині медики підтвердили перший випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту «Омікрон», він має назву «Пірола».

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ).

Згідно з інформацією МОЗ, лабораторно підтверджений випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту «Омікрон» під назвою «Пірола» виявили на Рівненщині. Відповідний варіант СOVID-19 виявили у 20-річного чоловіка.

«Виокремити випадок «Піроли» вдалося завдяки секвенуванню — лабораторному дослідженню, яке дозволяє генетично розшифрувати вірус, виявити, які мутації відбулися у геномі вірусу», — йдеться у повідомленні відомства.

Міністерство зазначає, що новий субваріант вірусу (BA.2.86) під назвою Pirola вперше був зафіксований влітку в Ізраїлі, потім його виявили в США, Данії та Великобританії.

Варто додати, що симптоми субваріанту «Піроли» такі ж, як і за інших варіантів COVID-19: нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, втома, втрата нюху або смаку, можливе подразнення очей та висипи.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты