Общество | 20 Августа, 2023

В Україні вводиться нова формула розрахунку пенсії

Свежие новости: В Україні вводиться нова формула розрахунку пенсії

В Україні інакше рахуватимуть пенсії. Передбачається, що новий алгоритм може бути представлений із проектом запровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення до кінця поточного року.

Про це міністр соцполітики Оксана Жолнович заявила в інтерв'ю "Укрінформу".

За словами міністера соцполітики Оксани Жолнович, відомство зараз працює над тим, щоб кожна людина мала чіткий алгоритм нарахування пенсії з урахуванням відпрацьованого стажу та сплачених внесків. І щоб цей алгоритм був завжди прив'язаний до будь-яких базових величин.

"Діюча формула розрахунку пенсії з урахуванням індексацій дуже занижує реальну вартість заробітку. Скажімо, пенсія 2000-го в 300 гривень в еквіваленті середньої заробітної плати була непоганою. А тепер з індексацією це просто мізер. Індексація постійно відстає, і це несправедливо", - пояснила вона.

Також вона повідомила, що вже до кінця цього року з'являться конкретні результати роботи над пенсійною реформою, яка включає запровадження накопичувальної пенсії.

Зазначимо, що станом на початок липня 2023 року, середній розмір пенсії в Україні становить 5311,44 грн. З початку повномасштабного вторгнення середній розмір пенсійних виплат країни збільшився на 21,5%.

Нагадаємо, до кінця поточного року для певних категорій громадян може змінитись розмір пенсії. А деякі українці можуть загалом втратити виплати. Кабінет міністрів має намір провести звіряння соціальних виплат українців.

До кінця року в Україні мають перевірити відповідність персональних даних одержувачів виплат.

Це передбачає Закон України "Про обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування" та наказ "Про затвердження Методики верифікації пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання".

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости