Политика | 30 Марта, 2023

В Україні планують створити реєстр ухильників

Свежие новости: В Україні планують створити реєстр ухильників

В Україні працюють над створенням реєстру ухильників від мобілізації. Документ ще не зареєстрований у Верховній Раді, оскільки він перебуває на стадії розробки.

Про це розповів представник президента у ВР, член комітету парламенту з питань безпеки і оборони Федір Веніславський у коментарі РБК-Україна.

"Така робота ведеться. Особисто мною підготовлено відповідний законопроект. Він ще не зареєстрований, а тільки написаний. Я думаю, що ми його ще будемо доопрацьовувати. Зараз тривають консультації", - сказав він.

За його словами, цей законопроєкт передбачає внесення змін до закону про реєстр військовозобов'язаних, де окремо планується створити підреєстр або субреєстр. З цього приводу ще тривають дискусії.

"Цей реєстр стосуватиметься осіб, які належним чином були проінформовані про те, що їм належить прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, але цього не зробили", - каже Веніславський.

Як на прикладі пояснив виданню член комітету ВР, особу, яку двічі проінформували про необхідність з'явитися до ТЦК, але вона цього не зробила, мають знати в суспільстві.

"Тобто фактично ця особа не виконала свій конституційний обов'язок, тому про цю людину мають знати в суспільстві", - вважає Веніславський.

Він зазначив, що зараз тривають консультації щодо того, щоб цей законопроєкт не порушував закон про захист персональних даних.

"Щойно ми всі ці питання врегулюємо і отримаємо відповідні висновки, то я думаю, що можна буде його реєструвати. Тобто він майже готовий. Бо щойно отримаю від усіх, скажімо, експертів, а також органів влади, те, що цей законопроєкт не буде порушувати безпеку персональних даних, ми зможемо його зареєструвати", - розповів Веніславський.

Член комітету ВР пояснив, що ця відкритість даних про ухильників полягає в тому, щоб усі могли бачити, що, наприклад, хтось зі знайомих, друзів, рідних ухиляється від призову за мобілізацією - свого конституційного обов'язку.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости