Криминал | Первомайск, 22 Августа, 2023

У Первомайську затримали аферистку, яка виманила більше ₴220 тисяч у родичів безвісти зниклих та полонених

Свежие новости: У Первомайську затримали аферистку, яка виманила більше ₴220 тисяч у родичів безвісти зниклих та полонених

У Первомайську затримали 23-річну жінку, яка за гроші обіцяла допомогти родичам безвісти зниклих та полонених

Про це повідомили начальник ГУ Нацполіції Миколаївщини Сергій Шайхет, обласна прокуратура та СБУ.

«23-річна аферистка з Первомайська через соцмережу розміщувала інформацію про те, що за допомогою своїх «здібностей» може допомогти у пошуку військових, які зникли безвісти або потрапили у полон. «Знахарка» повідомляла неправдиву інформаці, а коли люди отримували надію, у знак подяки відправляли кошти на рахунки зловмисниці. Після шахрайка їх блокувала.

У такий спосіб фігурантка привласнила близько 220К гривень та ошукала більше 50 громадян з усієї країни», – сказано у повідомленні.

За суму до 7 тисяч гривень за одного військового фігурантка обіцяла його рідним відшукати українського захисника і надати їм інформацію про його місцеперебування та фізичний стан.

Для реалізації оборудки її організаторка створила в популярних соцмережах фейкові інтернет-групи під назвою «Пошук зниклих» та «Повертайся живим».

Під час обшуків за адресою проживання фігурантки виявлено 20 мобільних телефонів, планшет та 64 sim-карти, які вона постійно змінювала для маскування оборудки.

Варто зазначити, що у СБУ повідомляють, зо загальна сума шкоди може досягати навіть двох мільйонів гривень

У прокуратурі додають, що незважаючи на те, що жінці було повідомлено про підозру у вчиненні шахрайських дій, вона продовжила свою протиправну діяльність.

Нині суд обрав зловмисниці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости