Криминал | 29 Июля, 2023

У Києві помер піарник, який «продавав» посади в «Укроборонпромі» та підозрювався в масштабному рейдерстві

Свежие новости: У Києві помер піарник, який «продавав» посади в «Укроборонпромі» та підозрювався в масштабному рейдерстві

У Києві помер Ігор Мізрах, якого зокрема підозрювали в рейдерстві Хорольського заводу дитячого харчування.

Обставини та причини смерті Мізраха виданню не відомі. Однак, як повідомив співрозмовник агентства, Мізрах помер дорогою до лікарні.

За інформацією з мережі, Мізраха із СІЗО госпіталізували в комі.

"Він помер у лікарні швидкої допомоги. Його в комі забрали із СІЗО, операція на шлунку, але так і не врятували", - говорить джерело в правоохоронних органах.

25 травня 2023 року суд обрав Мізраху запобіжний захід - арешт. Відтоді він перебував у СІЗО.

Мізраха підозрювали в незаконних махінаціях - захопленні Хорольського заводу дитячого харчування. Це підприємство - єдине в Україні виробляє сухі молочні суміші для немовлят перших днів життя. Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції встановив - у рейдерському захопленні підприємства брала участь ціла група із силовим блоком, юристами та бухгалтерами. На чолі, за даними слідства, стояв Ігор Мізрах.

У поле зору правоохоронців Мізрах потрапляв і раніше - 2019 року він фігурував у справі продажу посад в "Укроборонпромі". Тоді він представлявся працівником Офісу Президента і намагався "розвести" колишнього співробітника ДП "Укрспецекспорт" на 570 тисяч доларів за призначення в керівництво "Укроборонпрому".

Сам себе Ігор Мізрах довгі роки називав продюсером, журналістом і політтехнологом. У мережі він згадується як шеф-редактор політичних журналів "Рейтинг" і "Persona.ТОР", власник медіа-холдингу "Медіа холдинг політика".

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости