Криминал | Снигиревка, 4 Апреля, 2024

Судитимуть військовослужбовця нацгвардії рф за накази на незаконне утримання та катування людей під час окупації Снігурівки

Свежие новости: Судитимуть військовослужбовця нацгвардії рф за накази на незаконне утримання та катування людей під час окупації Снігурівки

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно командира 2 групи спеціального призначення 23 загону спеціального призначення «оберег» (вч 6830, м. Челябінськ) Уральського округу військ національної гвардії рф за фактами порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Слідством встановлено, що капітан зс рф з позивним «Сибирь», перебуваючи в тимчасово зайнятому місті Снігурівка Баштанського району Миколаївської області, віддав злочинні накази підлеглим військовослужбовцям рф щодо незаконного утримання та катування чотирьох місцевих мешканців,  серед яких молода жінка.  

Ув’язнених по одному заводили до різних кімнат будинку та приміщення гаража, де знущались, били, катували та імітували постріли біля голови, погрожували вбивством та застосовували психологічний тиск з метою отримання інформації про місця розташування військовослужбовців Збройних сил України, територіальної оборони, а також схиляли їх до співпраці.   

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ НП в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости