Криминал | Николаев, 23 Февраля, 2023

Справу чиновниці Держгеокадастру Миколаївщини, яка вимагала хабар за реєстрацію землі, скерували до суду

Свежие новости: Справу чиновниці Держгеокадастру Миколаївщини, яка вимагала хабар за реєстрацію землі, скерували до суду

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно екскерівниці одного з відділів Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області.

Вона вимагала хабар за нібито допомогу у розв'язанні питання реєстрації поділу землі, повідомляє Держбюро розслідувань. 

Встановлено, що у 2021 році один із комерсантів замовив роботи для розділу між трьома особами земельної ділянки площею 19,42 га в Миколаївській області. Для реєстрації поділеної землі він подав відповідні документи до Держгеокадарсту, проте отримав відмову у їх оформленні.

Надалі керівниця одного з відділів ГУ Держгеокадастру Миколаївщини в приватній розмові повідомила представнику бізнесмена, що зможе «посприяти» у розв'язанні цього питання за 3,8 тисячі доларів.

Посадовиця обіцяла, що має відповідний авторитет та вплине на уповноважених службових осіб управління для прийняття позитивного рішення. Також вона запевняла, що без «персональної оплати» реєстрація землі ніколи не буде проведена.

ДБР затримало жінку під час отримання 100 тисяч гривень, які були вилучені під час проведення огляду місця події. Чиновницю звільнили з займаної посади.

Тепер її обвинувачують в одержанні хабара за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты