Политика | 23 Декабря, 2022

Шмигаль розповів, чи буде евакуація з великих міст у разі блекауту

Свежие новости: Шмигаль розповів, чи буде евакуація з великих міст у разі блекауту

У випадку блекауту влада не планує централізовано евакуювати мешканців великих міст у сільську місцевість.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Прем’єра запитали, чи є план централізованого переміщення людей у сільську місцевість на зразок того, як їх зараз вивозять із прифронтових населених пунктів.

— Ні. Централізовано можна вивозити, наприклад, з Херсону в іншу область, де є умови для розміщення. У випадку блекауту, це зовсім інша історія. Якщо він буде по всій країні, то куди вивозити, якщо вся країна в умовах гуманітарної катастрофи?

Ми розуміємо, що відбуватиметься. Частина людей переїде в найближчі сільські населенні пункти, частина планує залишитись в містах і вже зробила відповідні приготування. В тому числі ті самі 500 тисяч генераторів, про які я говорив (завезені людьми в Україну з початку року 510,3 тис. генераторів переважно малої потужності – ред.). Хтось прийде в "Пункт незламності". Хтось виїде за кордон, - сказав він.

За словами Шмигаля, окремі інструкції на випадок блекауту мають соціальні служби, бо є велика категорія людей, які потребують підтримки й опіки. Також окремі інструкції є в енергетиків, як максимально швидко відновити систему, і заживити в першу чергу «об’єкти виживання» – постачання води, тепла та зв’язку.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости