Общество | Николаев, 12 Мая, 2023

Шамрай розповіла про ситуацію зі сказом у Миколаєві та закликала городян щеплюватись

Свежие новости: Шамрай розповіла про ситуацію зі сказом у Миколаєві та закликала городян щеплюватись

У Миколаєві з початку року зафіксовано два звернення від людей, які були укушені хворими на сказ тваринами.

Про це під час брифінгу розповіла начальниця управління охорони здоров'я Миколаївської міськради Ірина Шамрай/

Вона зазначила, що в Україні цього року зареєстровано два летальних випадки від сказу.

— Багато в нас зареєстровано неблагополучних пунктів по сказу. Ви знаєте, що багато бродячих собак. Йде війна, ми розуміємо, що і домашні тварини залишаються в таких неблагополучних умовах. В Миколаївській області з початку 2023 року зафіксовано 18 випадків звернення від людей, які були укушені хворими тваринами, в Миколаєві  - 2 випадка. Один випадок по четвертій міській лікарні, один по п’ятій лікарні. У нас є укуси і кажанами, бродячими лисицями і хом’яками, — розповіла Ірина Шамрай.

Вона закликала укушених тваринами обов’язково звертатися за медичною допомогою та запевнила, що проблем з вакциною у місті немає.

— Допомогу надають травматологи та хірурги у всіх поліклінічних закладах. Рекомендуємо всім щеплюватись. Сьогодні неприпустима відмова від щеплення від сказу, тому що це єдине захворювання, яке при діагностуванні має стовідсоткову смертність, —  зазначила Ірина Шамрай.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты