Криминал | Николаев, 11 Августа, 2023

СБУ затримала жінку, яка наводила ворожі обстріли на Одесу та Миколаїв

Свежие новости: СБУ затримала жінку, яка наводила ворожі обстріли на Одесу та Миколаїв

Одеситку затримали за передавання ворогам інформації про ЗСУ у Одесі та Миколаєві.

Про це повідомили у СБУ та ОГП.

За даними слідства, у червні 2023 року жителька Одеси неодноразово надсилала співробітнику російських розвідувальних органів через Telegram координати перебування військовослужбовців ЗСУ в Одесі та Миколаєві.

Спецслужбу країни-агресора також цікавила інформація щодо діяльності та вразливих місць військових об’єктів і підрозділів ЗСУ, гуманітарного забезпечення та критичної інфраструктури.

За ці «послуги» інформаторка отримувала гроші на банківську карту. Сума винагороди залежала від цінності інформації – від 50 до 500 доларів США. Кошти надходили у виді криптовалюти на електронний гаманець фігурантки.

Крім того, після ворожих повітряних атак на місто вона обходила постраждалі вулиці та фіксувала наслідки «прильотів».

Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Одесі із застосуванням крилатих або балістичних ракет та дронів-камікадзе.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю під час контрдиверсійних заходів, коли вона здійснювала дорозвідку місцевості поблизу одного з українських військових об’єктів.

Місцева жителька мала проросійські погляди і хотіла «підзаробити» за рахунок співпраці з ворожою спецслужбою. Для конспірації постійно змінювала мобільні номери і телефони.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантки виявлено банківські картки і засоби зв’язку із доказами її розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вона під вартою і повністю визнала свою вину у співпраці з ворожою спецслужбою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує довічне ув’язнення.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости