Происшествия | Николаев, 13 Сентября, 2022

Росіяни знущалися і катували херсонського священника ПЦУ, який завозив в окуповане місто ліки з Миколаєва

Свежие новости: Росіяни знущалися і катували херсонського священника ПЦУ, який завозив в окуповане місто ліки з Миколаєва

Росіяни знущалися і катували херсонського священника ПЦУ Сергія Чудиновича, який завозив в окуповане місто ліки з Миколаєва.

Про це він розповів в інтерв'ю Українському центру.

Отець Сергій намагався доставати для херсонців медикаменти з території, яку контролювали українські військові

— Я їздив у Миколаїв за ліками. Прикривався рясою. Сподівався, попа не чіпатимуть. Дурив окупантів як міг. Та коли вони мене затримали, то сказали: «Не думай, что такой умный, мы все про тебя знаем». Тепер дізнатися про будь-кого – не важко. Прізвище напиши в Google – і все побачиш, — пригадав чоловік.

За гуманітарну діяльність його затримали, після чого застосували до нього фізичне насильство.

— Тримали, здається, у приміщенні поліції. Точно не скажу, бо очі були зав’язані. Били, катували. Пити не давали. Просиш води – дають горілку. Уміють ламати людей. Хотіли, щоб погодився співпрацювати. Я реально приготувався до смерті. Думав, вб’ють. Врятував Бог. Знущання тривали добу, і я не витримав — сказав, що пристаю на їхні умови. Мене звільнили. Потім вибрався на підконтрольну Україні територію. Звернувся в правоохоронний орган, мене перевірили, у тому числі на поліграфі. Держава не має до мене претензій. Тоді ж я зробив публічну заяву, вибачився перед народом. Треба було розповісти, що відбувається з нашими людьми, які опиняються в полоні. Багато хто, побувавши в підвалі у росіян, кажуть,  що нічого страшного не сталося. Це не так, — розповів Сергій Чудинович.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости