Общество | Николаев, 17 Июля, 2024

Після звільнення Кубракова та Найєма проєкт будівництва нового водогону для Миколаєва зупинився, – мер Сєнкевич

Свежие новости: Після звільнення Кубракова та Найєма проєкт будівництва нового водогону для Миколаєва зупинився, – мер Сєнкевич

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич заявив, що проєкт по будівництву нового водогону для забезпечення містян питною водою зупинився після звільнення Олександра Кубракова з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України та Мустафи Найєма з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Про це він заявив в інтервʼю "РБК-Україна".

Мер нагадав, що наразі в кранах містян й досі тече технічна вода, яка призначена лише для побутових потреб, але пити та готувати на ній їжу не можна. Погіршує сиутацію і відключення світла, адже в ці періоди не можуть працювати точки видачі безкоштовної очищеної води.

— Люди зараз мають проблему з отриманням питної води на території міста. Вода у нас технічна поганої якості, питну ми роздаємо, проектом займався Кубраков та Найєм. Після їхнього звільнення проект будівництва нового водогону зупинився. Мене не запрошували на жодні наради і я не в курсі, що там обговорюється, – зазначив мер.

Олександр Сєнкевич повідомив, на будівництво нового водогону необхідно близько 200-300 мільйонів євро, з фінансуванням має допомоги Данія, при цьому вона не готова бути єдиною країною, яка профінансує ці роботи. Тому вона проситб допомоги івід інших пратнерів, однак "ми поки що не бачимо, щоб хтось включався". Загалом же передбачено, що проєкт будівництва фінансуватиметься з державного бюджету та за допомогою партнерських коштів.

— Так (проєкт будівництва гальмується на державному рівні, - ПН), тому що місто не може цим займатися, водозабір знаходиться не на території міста, труба йтиме не територією міста. Фактично ми можемо займатись питаннями реконструкції очисних споруд, але для цього потрібно безпосередньо розпочати проект роботи. Потрібно, щоб визначили головних учасників цього проекту тощо, – сказав Олександр Сєнкевич.

Він додав, що це питання обговорювали з Кабміном та Мінінфраструктури вже багато разів.

— Ми з усіма спілкуємося, говорили вже багато разів. Вони кажуть, що вони працюють над цим питанням. Але ніяких поступів ми в результаті не бачимо, ніяких дедлайнів не ставлять, ми не можемо сказати, коли це взагалі почнеться. Я вважаю, що цей проект потрібно робити максимально публічним, говорити про це скрізь, бо Миколаїв два роки фактично без води, – резюмував він.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости