Экономика | 10 Апреля, 2023

Перерахунок пенсій - як подати заяву онлайн

Свежие новости: Перерахунок пенсій - як подати заяву онлайн

З наступного року посилюватимуться вимоги до страхового стажу для виходу на пенсію за віком, а зараз перерахунок пенсійних виплат працюючим пенсіонерам проводиться, якщо вони придбали не менше 24 місяців страхового стажу після призначення пенсії або від призначення пенсійних виплат минуло не менше двох років.

Про це розповіли у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", подати заяву на перерахунок пенсії за стажем працюючих пенсіонерів можна онлайн через персональний кабінет на сайті електронних послуг ПФУ.

Для цього потрібно зайти на веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду та увійти до особистого кабінету;

у розділі "Про пенсійне забезпечення" обрати вкладку "Заява на перерахунок пенсії";

ознайомитись з інструкцією;

обрати свій територіальний орган ПФУ та вид перерахунку "ч.4 статті 42".

Після цього потрібно заповнити необхідні поля заяви та завантажити вже підготовлені копії паспорта та ідентифікаційного коду, додати позначку про згоду на обробку персональних даних, сформувати заяву, перевірити ще раз всі дані, підписати заяву електронним підписом та відправити його до Пенсійного фонду для обробки.

Результат обробки звернення буде видно на вкладці "Мої звернення".

Зазначається, що перерахунок пенсійних виплат здійснюється з урахуванням даних про страховий стаж із реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування на підставі поданих страхувальниками звітів про сплату єдиного внеску.

 

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты