Криминал | Николаев, 24 Декабря, 2023

На Сумщині заочно засудили блогера, який наводив російські ракети на Миколаїв

Свежие новости: На Сумщині заочно засудили блогера, який наводив російські ракети на Миколаїв

На Сумщині до 12 років позбавлення волі заочно засуджено блогера-мільйонника, який виправдовує збройну агресію РФ. 

Про це повідомляється Сумської обласної прокуратури.

Згідно з вироком суду, який зачитала суддя Ірина Клімашевська 22 грудня 2023 року Юрія Подоляку засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років.

«За вироком суду 22 грудня 2023 року його засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років», — йдеться у повідомленні прокуратури Сумщини.

У суді доведено, що 48-річний чоловік народився та тривалий час проживав у місті Суми, однак з 2014 року виїхав у РФ та на даний час здійснює поширення інформації з території держави-агресора.

У своїх дописах в соціальних мережах він називає себе головним спікером війни.

Оскільки блогер відсутній в Україні, стосовно нього здійснювалось спеціальне судове провадження. Водночас за клопотанням слідчого, погодженого прокурором, на майно обвинуваченого, яке знаходиться на території Сумської області рішенням суду накладено арешт.

Раніше СБУ встановила факти причетності Юрія Подоляки до коригування ракетних ударів агресора по Миколаєву на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Для наведення ворожої зброї на місто фігурант отримував розвіддані від свого інформатора — екскерівника Миколаївської окружної прокуратури, який відбуває довічне ув'язнення за держзраду, Геннадія Германа.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости