Политика | Николаев, 22 Июня, 2023

Мініфраструктури закликало чиновників Миколаївщини пришвидшити темпи розгляду заяв від громадян на отримання компенсації для відновлення житла

Свежие новости: Мініфраструктури закликало чиновників Миколаївщини пришвидшити темпи розгляду заяв від громадян на отримання компенсації для відновлення житла

Більше 1,5 тисячі заяв на відновлення житла у рамках програми єВідновлення подали мешканці Миколаївської області. Однак, органи місцевого самоврядування досить повільно розглядають заяви на отримання грошової компенсації.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Зазначається, що від 10 травня, з моменту запуску програми єВідновлення, подано 20 308 заяв. Найбільше надійшло з Харківської (7 238), Київської (4 924), Миколаївської (1 555), Херсонської (1 477) та Донецької (1 275) областей.

Найбільше заяв громадяни подали на допомогу у відновленні квартири (53,6%) та приватного будинку (45,9%).

Старт виплат можливий тільки після створення комісій у громадах та оперативного розгляду заяв. Загалом, станом на 16 червня, в Україні вже працюють 482 комісії.

"Закликаємо органи місцевого самоврядування, зокрема Харківської, Ірпінської, Миколаївської, та Чернігівської громад, в яких темпи розгляду заяв на отримання грошової допомоги для відновлення житла – найнижчі, пришвидшити їх опрацювання. Від цього залежить можливість власників в найкоротші терміни отримати допомогу для відновлення житла до осінньо-зимових холодів", - йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що схвалено виплату грошової допомоги ще 78 заявникам на загальну суму в понад 6,3 мільйона гривень. Ці гроші передбачені для дрібного ремонту власного житла. Раніше допомогу вже отримали 8 заявників на суму понад 847 тисяч гривень.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости