Общество | Николаев, 14 Сентября, 2023

Миколаївці подали майже 1500 звернень на отримання компенсації у рамках єВідновлення

Свежие новости: Миколаївці подали майже 1500 звернень на отримання компенсації у рамках єВідновлення

Мешканці Миколаєва подали 1490 заявок у рамках програми єВідновлення на отримання компенсації за пошкоджене або зруйноване майно. Наразі комісія схвалила 154 заявки на 4 мільйона гривень.

Про це заявив перший заступник директора ДЖКГ Миколаївської міської ради Ігор Набатов, передає "ПН".

Він зазначив, що є дві послуги - подання заявки на отримання компенсації за пошкоджене майно в рамках постанови Кабміну №381, а також подання заявки на отримання компенсації за зруйноване майно в рамках постанови Кабміну №600, яка запрацювала лише в середині серпня 2023 року. Зокрема миколаївці подали вже 1490 заявок.

— На сьогодні вже маємо такі результати. Кількість задоволених заяв - 154 заявки. Грошова сума на сьогодні 4 мільйонів 351 тисяча гривень. Ці кошти заявники можуть витрачати лише на закупку матеріалів та на замовлення послуг по відновленню у підрядників, які приймають участь у програмі єВідновлення. Але у нас є випадки відмови по компенсації. Одночасно треба сказати, що частини заяв у нас зупиняються. Основна причина - це відсутність якихось документів, який не дає можливість прийняти остаточне рішення. Це не завжди ті документи, які повинен надати саме заявник, іноді це документи, які складаються на місці пошкоджень, - зазначив він.

Начальник управління сталого розвитку міста Департаменту житлово-комунального господарства Володимир Ніколайчук зазначив, що комісія часто стикається з тим, що заявники недодають необхідних документів, тому через це виникають відмови у наданні компенсації. Мова йде про не наданання згоди співвласників на отриамння компенсації або не надання згоди на обстеження пошкодженого приміщення та складання відповідного акту, бо власнки не знаходиться у Миколаєві, або відсутня довідка про несудимість, немає чек-листу щодо комісійного обстеження, немає технічного обстеження.

Ігор Набатов нагадав, що на останній сесії міської ради депутати проголосували виділення коштів на проведення техобстежень багатоквартирних та приватних будинків.

— Тобто місто намагається максимально усунути ті підстави, які є підставою для зупинення, щоб в подальшому забзепечити належний розгляд усіх заяв, - резюмував Ігор Набатов.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты