Политика | 19 Февраля, 2024

Кількість затриманих на акціях у пам'ять про Навального росіян перевищила 400 осіб

Свежие новости: Кількість затриманих на акціях у пам'ять про Навального росіян перевищила 400 осіб

У росії на акціях пам'яті опозиційного політика Олексія Навального за два дні затримали понад 400 осіб.

Про це повідомляє російський ресурс "ОВД-Инфо".

За підрахунками правозахисників, силовики затримували людей у 36 містах. Найбільше - у Санкт-Петербурзі: там затримано 147 осіб. У Москві відомо про 49 затриманих.

За даними "ОВД-Инфо", під час затримання побили щонайменше одну людину - Дмитра Кузьменка в Санкт-Петербурзі. Правозахисники також фіксують порушення з боку силовиків - зокрема, в одному автозаку утримували понад 50 осіб або тримали людей у машині понад три години.

Крім того, поліцейські погрожували фізичним насильством за відмову фотографуватися або здавати відбитки пальців. Також відомо про випадки, коли силовики погрожували 15 добами арешту, якщо затримані посилалися на 51-шу статтю Конституції РФ (вона дозволяє не свідчити проти самого себе).

"Медіазона" звернула увагу на повідомлення пресслужби петербурзьких судів, з якого випливає, що за участь в акціях заарештували 42 людини. Їм призначили від одного до шести днів арешту. Ще дев'ятьох осіб у Петербурзі оштрафували на суми від 10 до 15 тисяч рублів. Затриманим інкримінували статтю КпАП про масове перебування в громадському місці, що призвело до порушення порядку або санітарних норм і правил.

Перші рішення про арешти винесли і в Москві. Тверський районний суд Москви призначив по 15 діб Матвію Клєстову, Олені Запрудновій та Анні Костяковій, затриманим 16 лютого. Їх заарештували за адміністративною статтею про непокору співробітникам поліції.

Серед затриманих опинився і правозахисник та архієпископ Апостольської православної церкви Григорій Міхнов-Вайтенко. Напередодні він написав у Telegram-каналі, що має намір служити панахиду за Олексієм Навальним біля Соловецького каменю. Вранці в суботу, 17 лютого, його затримали на виході з дому.За даними "ОВД-Инфо", на Григорія Міхнова-Вайтенка склали протокол за статтею про організацію неузгодженого мітингу .

Вранців неділю, 18 лютого, стало відомо, що у священика у відділенні поліції стався інсульт. Його госпіталізували.

Григорій Міхнов-Вайтенко - син поета Олександра Галича і художниці Соні Войтенко, член Правозахисної ради Петербурга, у минулому - священик Російської православної церкви. З 2014 року вийшов за штат РПЦ, згодом перейшов до Апостольської православної церкви. Займається наданням у Петербурзі та Ленінградській області медичної та юридичної допомоги громадянам України, які опинилися в Росії.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты