Криминал | 14 Августа, 2023

Генералу СБУ Шайтанову дали 12 років в’язниці за роботу на ФСБ

Свежие новости: Генералу СБУ Шайтанову дали 12 років в’язниці за роботу на ФСБ

Шевченківський районний суд Києва 14 серпня виніс обвинувальний вирок колишньому співробітнику СБУ генерал-майору Валерію Шайтанову. Його визнано винним у державній зраді, замаху на вчинення терористичного акту, а також зберіганні боєприпасів та встановлено покарання – 12 років позбавлення волі.

Про це повідомили у СБУ.

Розгляд справи тривав із жовтня 2020 року, після того як СБУ скерувала обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні до суду.

Слідство встановило, що посадовець перебував на агентурному зв’язку під псевдонімом «Бобиль» у полковника ФСБ рф Ігоря Єгорова. Останній під позивним «Ельбрус» був одним із організаторів окупації та розгортання терористичної діяльності на Донбасі влітку 2014 року.

Також було встановлено, що Шайтанов збирав і передавав російській стороні інформацію про таємні операції в районі АТО/ООС і задіяних в них співробітників, про оперативників і контррозвідників СБУ тощо.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты