Политика | Николаев, 7 Февраля, 2024

Генерал Марченко ніколи не керував захистом Півдня, — Кім

Свежие новости: Генерал Марченко ніколи не керував захистом Півдня, — Кім

Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім пояснив, що генерал-майор Дмитро Марченко ніколи не керував обороною від рф на Півдні України.

Про це він заявив у інтерв’ю YouTube-каналу «Фабрика новин».

— Генерал Марченко ніколи не керував захистом Півдня. Давайте на цьому поставимо крапку. Він мій друг, він допомагав ЗСУ і нашій команді обороняти Південь. Тому не треба брати його слова, це його особиста думка не як військового. Він не має інформації щодо спроможності сил і засобів російської федерації — у нього її навіть менше, ніж є в мене. Якщо я не дозволяю собі коментувати цю ситуацію, він теж не має права. Це моя думка. Він мені друг, я розумію, що він мав на увазі, але інфополе взяло це з іншого боку. Мабуть, він казав, що теоретично росія має такі можливості завдяки своїм потужностям, але росія їх завжди має, а от чи планує зробити це фізично найближчим часом? Однозначно, ні. Ми бачимо всі підготовки, пересування ворога. І для того, щоб про це казати, росіянам потрібно щонайменше два-три місяці. Тому в найближчі два-три місяці цього не буде, — сказав Віталій Кім, коментуючи питання щодо попередньої заяви Марченко в інтерв’ю Дмитру Гордону, де той висловив думку, що рф не відмовилися від плану захопити Південь України та відрізати від виходу в море.

Зазначимо, що нардеп, член парламентського комітету з питань нацбезпеки Мар'яна Безугла розкритикувала систему, за якої в Україні генеральські звання і привілеї, в тому числі грошові, отримали багато осіб, проте вони не виконують ніяких задач щодо безпосереднього захисту України. В цьому контексті вона згадувала і Дмитра Марченко, назвавши його одним з «найбільш політизованих генералів».

«Один із найбільш політизованих генералів Марченко, до речі, зараз затишно вчиться в Національному університеті оборони України, який ще донедавна носив імʼя радянського Черняховського. Він не керує ніякими угрупованням військ (оперативного, оперативно-стратегічного рівня тощо) і ніколи (!) не керував», — розповідала нардеп.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты