Политика | 2 Октября, 2019

ФОТО: На що погодилась Україна: у мережу виклали документ, який підписав Кучма в Мінську

Свежие новости: ФОТО: На що погодилась Україна: у мережу виклали документ, який підписав Кучма в Мінську

Фотокопія документа з'явилась у мережі 2 жовтня, пише unian.ua.

У мережі з’явилась відповідь на звернення спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Україні Мартіна Сайдіка щодо погодження тексту імплементації «формули Штайнмаєра» в українське законодавство. Документ опублікувала прес-секретарка Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Згідно з фотокопією, Україна погоджується провести позачергові вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей. Документ діятиме тимчасово до публікації підсумкового докладу місії БДІПЛ ОБСЄ.

"Документ набуває чинності о 20.00 за місцевим часом у день голосування на позачергових місцевих виборах в окремих районах Донецької та Луганської областях, які назначені й проведені відповідно до Конституції України та спеціального Закону України, що регулює позачергові вибори у вищевказаних районах. Він діятиме на тимчасовій основі до дня публікації підсумкового докладу місією БДІПЛ ОБСЄ з нагляду за виборами, відповідно визначеній практиці БДІПЛ ОБСЄ, про відповідність в цілому позачергових виборів стандартам ОБСЄ і міжнародним стандартам демократичних виборів, а також українському законодавству, в якому є відповідь на питання, узгоджене в "Нормандському форматі", затверджене Тристоронньою контактною групою і направлене Україною у її листі та головуванням ОБСЄ директору БДІПЛ", – йдеться у документі.

У випадку, якщо БДІПЛ ОБСЄ визнає місцеві вибори на окупованих територіях такими, що відповідають міжнародним стандартам та українському законодавству, закон діятиме на постійній основі.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости