Криминал | Очаков, 1 Марта, 2024

Екс-помічник голови Очаківського суду отримав підозру за підробку судового рішення

Свежие новости: Екс-помічник голови Очаківського суду отримав підозру за підробку судового рішення

На Миколаївщині слідчі поліції повідомили про підозру 51-річному екс-помічнику голови Очаківського суду.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області.

Екс-помічника підозрюють в тому, що він підробив та надав неправдиве рішення позивачу.

“Помічник судді Очаківського міськрайонного суду склав проект завідомо неправдивого рішення суду в цивільній справі шляхом несанкціонованого доступу, яким завчасно незаконно заволодів. Вказане рішення зловмисник вніс до автоматизованої системи документообігу суду. Остаточне судове рішення у зазначеній справі суддею не приймалось”, - розповіли в поліції.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Як відомо, в червні 2023 року в Очаківському міськрайонному суді суддя Лариса Рак звинуватила свого помічника у змові зі стороною у справі і підробці судового рішення.

“Помічник судді… на прохання представника позивачки 23 травня виготовив текст неіснуючого в реальності «судового рішення». При цьому помічник судді викрав цифровий ключ Лариси Рак прямо з її робочого кабінету, скориставшись відсутністю судді. Після цього помічник вніс «рішення» суду від імені Лариси Рак в Єдиний реєстр судових рішень. У подальшому, помічник судді роздрукував дві сторінки підробленого рішення суду і додав до нього третій аркуш, який взяв з іншої справи, але на якому був справжній підпис Лариси Рак. Згодом, помічник судді передав «рішення» представнику позивачки в обмін на «винагороду”, - повідомляли раніше.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты