Политика | Снигиревка, 28 Июня, 2017

Депутати Василівської сільради одноголосно прийняли рішення щодо збільшення ставки земельного податку — Бойко

Свежие новости: Депутати Василівської сільради одноголосно прийняли рішення щодо збільшення ставки земельного податку — Бойко

Сьогодні, 27 червня 2007 року відбулася сесія Василівської сільської ради, в якій також взяли участь очільники району — голова райдержадміністрації Інна Бойко та голова райради Тетяна Мезіна.

Головним питанням в порядку денному було збільшення ставки земельного податку на території Василівської сільської ради до 1%.

Звертаючись до депутатів та голови сільської ради, Інна Володимирівна підкреслила, що Василівська сільська рада має багато проблем, які потрібно вирішувати.

— Я не зовсім розумію, чому ваші одноосібники мають платити менше, ніж платять фермери. Тим паче, що одноосібники обробляють близько половини земель, які знаходяться на території вашої сільської ради, а це приблизно 1500 га. За даними податкової, сільська рада може отримати близько 300 тис.грн від збільшення ставки земельного податку до 1%. Ви — депутати, ви не повинні лобіювати чиїсь інтереси, а повинні вцілому думати про громаду Нещодавно, сільська рада підготувала звернення до районної ради з проханням виділити кошти на ремонт дороги. Але ж кошти є у вас під ногами і ви їх не використовуєте. Чому ви звертаєтеся до району, а самі не робите нічого, щоб збільшити надходження до бюджету вашої сільської ради? — сказала Інна Бойко.

Інна Бойко нагадала депутатам, що кошти отримані від сплати земельного податку підуть не в районний бюджет, а виключно до місцевого бюджету. Тобто, сільська рада матиме можливість використати дані кошти на ремонт доріг, утримання будинку культури, сільської школи, ФАПу та ін. При тому, що це не настільки великі кошти для одноосібників.

 — Після обговорень, депутати одноголосно прийняли рішення щодо збільшення ставки земельного податку, — зазначила голова РГА.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты